Какви са ползите от сайтовете за колективно пазаруване?

Само малкото хора от Вас, които не са купували стока досега от сайта за социално или така модерното групово пазаруване може да се запита има ли ползи от тях. Всеки от Вас, Прочети »

Стартиране на собствен бизнес

Когато имате намерението да стартирате нов бизнес или пък вече ръководите такъв, то напълно обосновано ще се сблъскате с необходимостта от счетоводно обслужване. Можете да се възползвате от счетоводни услуги по два Прочети »

 

Зидане на тераси – особености

Много от терасите на старите жилищни кооперации се използваха като склад за ненужни вещи. Сега хората се стараят да използват всяко пространство, което е тяхна собственост. Това е причина да се обръща сериозно внимание на тераси и балкони. Макар и малка площ, но с малко труд и средства може да се превърне в приятно място за сутрешно кафе или за вечерна раздумка.

С качествено зидане на терасите и остъкляване те могат да се присъединят към площта на някоя от стаите или да се оформи самостоятелна кухня.

При зидане на терасите е необходимо да се обърне внимание на въпроса ще издържи ли плочата на терасата следващото натоварване, свързано с нейната нова функция. За старите сгради трябва да се обърне внимание за пукнатини по плочата, корозия на арматура, а при новите сгради е необходимо да се следи за небрежността и безотговорността на строителите. Не са малко случаите на паднали тераси в нови жилищни сгради.

Преди да се започне зидане на тераси, е необходимо да се прецени текущото състояние. Много често те не отговарят на изискванията за безопасност.

Ремонтът на терасата трябва да започне веднага, ако се забележат празнини между нея и фасадата, пукнатини в самата нея или корозия по арматурата. Докато се взема решение за усвояването на терасата, не трябва да се забравя и за общия вид на фасадата и да се подходи внимателно и отговорно.

Признаците за ремонт на терасата или балкона са много – в плочата се появят пукнатини, вижда се арматурата, образува се пукнатина между плочата и стената, част от стената или балкона се руши. Всичко това налага да се започне веднага ремонт и зидане на тераси и да се предотврати опасността.

Да се направи и оценка до колко старите тераси могат да издържат натоварване с остъкляване, за да може да се ползват като жилищна площ. При нужда терасата се укрепва и подсилва. Съвременните строителни материали осигуряват всичко необходимо за качествено усвояване на терасите.

Зидане на тераси може да сее направи с използване на най-различни материали – тули, тухли YTONG и други. Тухли YTONG се отличават с добра топлоизолация, трайност и това ги прави предпочитани при зидане.

Leave a Reply