Какви са ползите от сайтовете за колективно пазаруване?

Само малкото хора от Вас, които не са купували стока досега от сайта за социално или така модерното групово пазаруване може да се запита има ли ползи от тях. Всеки от Вас, Прочети »

Стартиране на собствен бизнес

Когато имате намерението да стартирате нов бизнес или пък вече ръководите такъв, то напълно обосновано ще се сблъскате с необходимостта от счетоводно обслужване. Можете да се възползвате от счетоводни услуги по два Прочети »

 

Да запазим интериорните врати

Дърво – древен материал, който човекът използва за различни цели – направа на къщи, мебели и т. н. Благодарение на уникалните свойства и екологичната чистота този материал има широко приложение.

Интериорни врати от масивно дърво наистина са украса за интериора. На пръв поглед може да се каже, че са много скъпи и не си заслужава да се плаща такава цена.

При правилно ползване и грижи дървената врата от ценна дървесина може да ви служи няколко десетки години, без да изгуби своите първоначални качества.

Такова разкошно изделие от естествен масив не понася влагата и резките промени на температурата, за това трябва да се постави на подходящо място – спалня, детска, гостна.

Екологично чистият материал не предизвиква алергии и може само да създава добро самочувствие. Освен това, вратите от ценна дървесина притежават добра топло- и звукоизолация.

За да се запазят в добро състояние интериорните врати от масивно дърво не трябва да се почистват с абразивни и химически препарати. Ползването им може да доведе до надраскване и напукване на платното.

На пазара има специални средства, които могат да се ползват за мебели от масивно дърво. Ако нямате възможност за такива препарати, то може и сами да си направите разтвор от спирт и вода в съотношение 1 : 10. Почиствате с влажна кърпа (напоена с този разтвор), а после подсушавате.

Когато интериорните врати са лакирани, трябва да се следи за състоянието на повърхността. При откриване на драскотина е необходимо внимателно да се отстрани с помощта на шкурка, а после повърхността да се полира. Тази процедура ще върне предишния вид на вратата.

За да се удължи срока на ползване на интериорните врати е необходимо да се наблюдава състоянието и на аксесоарите към тях.

Да се предотврати скърцането на пантите и осигури леко отваряне и затваряне ще помогне смазването на всички детайли със специално машинно масло.

При ремонт в жилището се препоръча вратите от масивно дърво да се снемат или обвият в полиетиленово фолио. Това се налага за да не се повредят от химическите препарати, които се ползват, и от праха.

Като се спазват всички изисквания по отношение грижите за интериорните врати от масивно дърво те ще бъдат дълго време в експлоатация и ще запазят първоначалния си красив външен вид.

Leave a Reply