Базални зъбни импланти – какви се техните достойнства?

Вероятно сте чели много статии посветени на базални импланти и техните предимства. Много от експертите в областта на т.нар. базална имплантология споделят едни и същи доводи, с които показват преимуществата на този иновативен вид импланти. В нашата статия няма да повтаряме вече написаните неща, а ще се съсредоточим върху нови и аргументирани факти.

Едно от доказаните твърдения за преимуществото на базалните импланти пред останалите е, че те не подлежат на счупване или разхлабване на свързващия винт, както често се случва при двучастовите конвенционални импланти. Пациентите получават здрава база, на която да изградят своите протези, без риск от деформации и влизане на храна под конструкцията.

Много хора изпитват страх от самата оперативна процедура по поставяне на имплантите. Те са слушали, че за имплантирането се налага да се направи разрез, но не така стоят нещата при базалните импланти, които се интегрират през венеца. По този начин поставянето им е по-малко травматично за пациентите, което не може да бъде оспорено, дори от специалистите.

Заради опростената конструкция на вашите базални импланти и по-краткия период за лечение те са по-евтини от конвенционалните импланти. Това ги прави достъпни за голяма маса хора, които изпитват проблеми с пълна или частична загуба на зъби. Разбира се, всеки би искал да спести някой лев от стоматологичните процедури, а това е един изпитан и действащ начин.

Напомняме, че базални импланти могат да бъдат поставени на всякакви пациенти, дори на такива, които имат пародонтално заболяване. Веднага, след като се поставят имплантите пародонтозата ще изчезне, а вие ще имате основа за нови зъби, с чиято помощ ще повишите самочувствието си, ще бъдете активни в социалните контакти, и ще се храните спокойно.

Забравете за дългите и травматични процедури по костозаместване, тъй като при базалните импланти, то не се налага. Имплантите се закотвят в кортикалната кост непосредствено, след като болните зъби бъдат извадени. На тази база се гради и конструкцията с протези, които няма да мърдат и ще ви бъдат верни десетки години, без риск от счупване и разпадане.

Общо взето това е всичко, което искахме да знаете за базалните импланти. Съвременната стоматология ви ги осигурява, за да почувствате по-висока доза комфорт, и да забравите за скъпите двучастови и често отхвърляни от организма конвенционални видове импланти.

Leave a Reply